Klättra med barn

Särskilda regler för klättring med barn


En klätterhall är en spännande och rolig miljö.

Den är dock inte en lekplats och kan vara farlig om man är ouppmärksam eller vårdslös. Du som vuxen har ett ansvar för både barnens och din egen säkerhet. Därför måste du se till att reglerna följs för att ditt besök ska bli så säkert och trivsamt som möjligt för alla.


Extra regler - barn under 12 år


Vid få besökare i hallen kan nedan regler ses mer som riktlinjer.


  • Bouldering rekommenderas inte för barn under 12 år. Det är tillåtet att vara yngre, men du som vuxen måste vara medveten om att väggar och mattor inte är anpassade för barnens längd och vikt, så klättra endast halva vägen upp.
  • Klättra endast en person åt gången. Klättra inte under varandra.

  • Spring inte. Springande barn är en risk för dem själva och resten av besökarna.

  • Vid bouldering med barn under 12 år gäller en aktiv vuxen per barn. Kommer du hit med fler än ett barn får endast ett barn vara aktivt åt gången medan de andra barnen får vänta på sin tur utanför mattorna på golvet.
  • Barn måste ha en vuxen som ”spottar” hela tiden. Den som spottar måste också se till att inte hamna i vägen för andra klättrare. Se bouldering regler.

  • Barn får inte använda gymutrustningen.

Fråga personalen


Har du frågor tveka inte att höra av dig eller kom och prata med oss under våra bemannade öppettider.

Har ni inte klättrat förut kan det passa bra

 
 
 
 
 
 

Personlig Klättringsstart: Boka instruktörsession 


Om du önskar stöd från en instruktör för att komma igång med din klättring, kan du boka en personlig session utan extra kostnad.


Kontakta oss med din önskade dag och tid så hör vi av oss. Vi ser fram emot att möta dig här i anläggningen för att göra din klätterupplevelse så givande som möjligt.


Observera: För att prova på topprepsväggen tillkommer en extra kostnad om du inte redan har ett grönt/gult-kort. Vi erbjuder även topprepskurser som resulterar i det Gröna kortet, d.v.s. den licens som krävs för att säkra någon som klättrar i alla svenska klättergym.